Горбачиху перетворять на елітну "Рубльовку". ФОТО



Фото kandevelopment.com

Русанівські сади стануть новим елітним "царським селом". У Києві на ділянках відселених русанівських дачників в урочищі Горбачиха планують побудувати елітне селище.

Про це пишуть Кyiv.comments.ua.

Розпорядженням голови КМДА від 28 грудня 2011 року був затверджений ескізний проект підготовчих робіт з забудови території урочища Горбачиха з метою перенесення Русанівських і Воскресенських садів зі шляху будівництва Подільсько-Воскресенського моста.

Скандальні Русанівські сади. Фото tov-tob.livejournal.com

Під це виділено 31,5 га південніше проходу майбутнього моста. У рамках підготовчих робіт планується намив ґрунтів на території в 29 га, а також будівництво захисної дамби.

Будівництво планують завершити за 3 роки, а загальна вартість робіт коштуватиме більше 135 мільйонів гривень.

Фото Коментарів

Цікаво, що на сайті КМДА цього розпорядження досі немає. Натомість є інше – від 21 липня 2011 року, яким також затверджений ескізний проект будівництва з метою перенесення Русанівських і Воскресенських садів, але на цей раз по вулиці Радистів у Биківні.

Ділянки у Биківні і Грбачисі мають суттєву різницю: одна в центрі міста, інша - на околиці

На переселення у Горбачиху з 87-ми осіб, які мали отримати компенсацію і вигляді ділянки, погодились лише 26. Однак, якщо у Биківні звели "коробки", то в Горбачисі досі все було тихо.

 

"Ті, хто хотів компенсації в Горбачисі – їх залякали тим, що на цій землі ніякого будівництва не буде. Люди почали вибирати Биківню або інші варіанти. Однак гроші на проектну документацію по Горбачисі виділялися справно всі чотири роки. Такого проекту у нас в Києві ще не було. Навіть по хатах в Кончі-Заспі проектна документація менша за обсягом", - розповіло джерело видання, знайоме з двома томи техдокументації щодо забудови Горбачихи.  

 

Загалом на Горбачисі планується побудувати близько 150-200 котеджів. Кажуть, планують зробити все так, як на Рубльовці в Москві.

За словами співрозмовника видання, на ділянці передбачено гаряче і холодне водопостачання, хоча місцевість – заливається і має бути ще масштабніший намив ґрунтів.

Ймовірно, що така краса передбачалася далеко не для простих дачників. 

Сотка з цього землевідведення буде потім продаватися за ціною від 50 тисяч гривень і вище. І клієнти, за чутками, вже є.

 

Для порівняння, вартість сотки землі в найбільш елітному районі Київщини –Святошинському, - сьогодні складає від 40 тисяч гривень.

 

І навіть, якщо кілька десятків дачників отримають там землю, то понад сотня ділянок дістануться комусь за найбільш елітним цінами.  

Фото kandevelopment.com 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ