Кияни хочуть знати, чи законно перекопують Андріївський узвіз


Кияни, а також громадські активісти звертаються з листами до прокуратури та МВС з вимогою з’ясувати законність реконструкції Андріївського узвозу.

Про повідомив координатор ініціативи "Збережи старий Київ" Ігор Луценко, повідомляє Радіо "Свобода".

"Київська громада не має інформації про затверджений план робіт та учасників робіт з реконструкції узвозу, як того вимагають положення закону "Про доступ до публічної інформації", – повідомив Луценко.

За словами депутата Київради від БЮТ Олександра Бригинця, "складається враження, що реконструкція, точніше здійснювана нині перекладка комунікацій на Андріївському узвозі відбувається напівлегітимно, оскільки у фахівців та киян відсутня детальна інформація про реконструкцію".

"Ми бачимо лише розпорядження за підписом голови Київської міської держадміністрації Олександра Попова", – додав він.

Депутат наголосив, що "рішення киян звернутися за роз’ясненнями до правоохоронців відповідає чинному законодавству".

Як відомо, реконструкція Андріївського узвозу у Києві розпочалася у жовтні минулого року. Як зазначив із цього приводу глава КМДА Олександр Попов, мова йде виключно про заміну підземних комунікацій, перекладення бруківки, а також реконструкцію будівель, але не про забудову.

Водночас громадські активісти неодноразово наголошували, що реконструкція узвозу почалася без погодження не лише з місцевою громадою, але й із Міністерством культури.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ