У Києві влаштували феміністичний марш проти сексизму. ФОТО. ВІДЕО



Фото і відео надані організаторами

8 березня у Києві відбувся феміністичний марш "Церкві й державі час жити нарізно!", в якому взяли участь більше 200 осіб.

Акція проти втручання в сексуальне життя громадян розпочалася о 14 годині мітингом на Михайлівській площі. Далі учасники пройшли до пам’ятника Лесі Українці в Маріїнському парку й завершили марш під стінами Міністерства охорони здоров’я.

Феміністки й феміністи тримали плакати та банери з написами: "Церкві й державі час жити нарізно!", "Податок на бездітність – податок на бідність", "Батькам – інфраструктуру!", "Менше кухні – більше книг!", "Сім’я – там, де люблять".


Феміністичні лозунги на імпровізованих хоругвах закликали до боротьби з патріархатами в усіх його проявах, до рівноправності жінки й чоловіка в сім’ї та до неприпустимості втручання держави й церкви в сфери репродуктивних і сексуальних прав.

Участь в акції взяли також активісти з Сербії, Росії, Франції. Зокрема, радикальна феміністична арт-група "La Barbe" (Борода) вдягла на марш штучні бороди й цим продемонструвала, що патріархальність й обмеження прав жінок існують і в українському, й в інших європейських суспільствах.

Водночас українські феміністки й феміністи виступили з вимогами звільнення представниць російської протестної групи "Pussy Riot", яких колись заарештували в Москві за проведення антиклерикальної мистецької акції.

Пам’ятник Лесі Українці став ключовою точкою маршу. Учасниці й учасниці вшанували одну з перших феміністок в історії України й пов’язали їй фіолетову хустку – символ феміністичної боротьби.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ