У крадіїв авто найбільш популярні "ВАЗи" і "Лексуси"


За два місяці нинішнього року в столиці зареєстровано 55 незаконних заволодінь автотранспортом, з яких  32 було розкрито.

Як повідомляє прес-служба столичної міліції, найпопулярнішими у викрадачів були автомобілі марки "ВАЗ" – 11 випадків, "Toyota" – 9 та "Lexus" – 7, "Mitsubishi" та "Daewoo" – по 5.

Найчастіше автомобілі викрадають у п’ятницю, неділю та середу, здебільшого викрадення здійснюють у нічний час доби – вночі викрали 40 автівок.

"Крадієві досить 2-­3 хвилин, щоб заволодіти вашим авто, і зовсім небагато часу, аби залишити місце злочину і виїхати за межі міста", - розповів начальник управління Державтоінспекції Анатолій Курінний. 

Тому він закликав водіїв залишати автомобілі на стоянках, що охороняються, або у гаражних боксах, а також обладнати своє авто протиугінними пристроями.

"Якщо такої можливості немає, радимо автовласникам залишати транспорт під освітленням – не кожен крадій наважиться вчинити крадіжку на видноті", - додав Курінний.

У випадку, якщо ваше авто викрали, він радить негайно телефонувати в міліцію.

"Інформація передається черговому по місту, який, у свою чергу, повідомляє по радіозв’язку всім патрулям. Маючи орієнтування викраденої автівки: номерний знак, колір, марку транспортного засобу наші співробітники пильнуватимуть. У будь-якому випадку, чим швидше ви звернетесь до правоохоронних органів, тим більше шансів знайти авто за гарячими слідами", - додав начальник УДАІ.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ