У "Жулянах" постелять килими і відкриють 4 ресторани. ФОТО

07.03.2012  11:27

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Новий термінал уже готовий. Тут і далі фото з сайту аеропорту

Уже у квітні новий міжнародний термінал в аеропорті "Київ" прийме перших пасажирів.

Ними стануть волонтери, які протестують роботу термінала, пише "Сегодня".

Нині аеровокзал майже готовий – залишилося все відмити після будівельників.

Нині практично готовий фасад 3-поверхового термінала у формі веселки. Робітники там монтують вивіски "Міжнародний аеропорт "Київ" і знімають захисні покриття зі скла.

Незабаром на будівлі буде нова вивіска. Фото Сегодня

"19 квітня у нас буде робочий пуск. Усю процедуру реєстрації замість пасажирів пройдуть волонтери. А справжніх мандрівників пустимо на початку травня", — розповів  заступник директора аеропорту Сергій Спатарь.

За його словами, уже провели пусково-налагоджувальні роботи всіх багажних систем, є орендарі, які усередині встановлюють своє устаткування.

Системи обробки багажу вже готові. Фото з сайту аеропорту.

"Скоро запросимо клінінгові компанії, які наведуть чистоту", — додав Спатарь.

Пропускна спроможність терміналу становитиме лише 320 пасажирів на годину — утроє менше, ніж у терміналі F в "Борисполі", однак сам вокзал буде не менш сучасним.

Усередині працюватиме 4 ресторани, 5 барів, три магазини Duty free, 2 кімнати матері й дитини, звичайний і бізнес-зал, пункт прокату авто, аптечний кіоск, відділення банку.

"Бізнес-зал — окремий, звідти відкривається вид на все злітне поле, є бар, ресторан, шкіряні дивани. Замість плитки — м'яка підлога, тобто килимове покриття. Відповідний дорогий інтер'єр. Але туди може зайти будь-хто, заплативши певну суму", — розповів нам директор компанії-інвестора будівництва "Майстер-Авіа" Олексій Яковець.

Родзинкою термінала стане величезний хол-атріум зі скляним дахом.

Родзинка терміналу - атріум. Фото guru.ua

"Дизайн будівлі в нас у стилі Open Space. Практично весь фасад і частина даху зі скла, тому люди будуть не в замкненому просторі", — розповів Спатарь.

Нині аеропорт уже уклав договори з 4 авіакомпаніями.

"Наш аеропорт буде кінцевий, а не транзитний, як "Бориспіль". Тобто пасажир буде летіти в Київ. Можу сказати на сьогодні, що грузинська авіакомпанія перейде до нас із "Борисполя" — з'явиться напрямок Київ – Тбілісі. Будуть напрямки в Москву, Стамбул. Лоукост-компанія. Будуть і внутрішні авіаперельоти у Львів, Харків, Донецьк, Одесу. Від старої будівлі аеропорту будуть літати внутрішні авіарейси й приватні", - сказав Яковець.

Він додав, що біля нового терміналу обладнають велику парковку з охороною.

"Вартість попередньо буде 10 гривень на годину, як у центрі Києва", - сказав Яковець.

А от дорогу до аеропорту, яку обіцяла київська влада, можуть не встигнути здати.

"До 19 квітня в нас будуть готові термінал і площа, але нам може перешкодити відсутність доріг. Місто повинне було профінансувати реконструкцію вулиці Народного Ополчення, проспекту Повітрофлотського і вулиці Медової", — сказав Спатарь.

Таким термінал побачать пасажири у травні. Ескіз аеропорту. Фото avianews.com

Водночас у "Київавтодорі" відзначили, що грошей на це поки немає, але на найближчій сесії депутати розглянуть це питання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ