"Київметробуд" без конкурсу отримав 1,5 мільярди на дві станції


КП "Київський метрополітен" 28 лютого уклало угоду з ПАТ "Київметробуд" на будівництво Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену від станції "Виставковий центр" до Одеської площі вартістю 1 мільярд 460,72 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Роботи мають бути виконані до 30 вересня 2013 року. До цього часу потрібно побудувати ділянку будівельною довжиною 2,92 км зі станціями "Іподром" та "Теремки", відстань між якими складе 1,2 км.

Кошторисна вартість будівництва згідно з розпорядженням Київської адміністрації від 10 лютого 2012 року склала 1,82 мільярда гривень, з яких будівельні роботи коштуватимуть 1,28 мільярда.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника" відповідно до доручення президента Віктора Януковича та доручення голови КМДА Олександра Попова.

В обґрунтуванні закупівлі вказано, що ПАТ "Київметробуд" є унікальним вітчизняним виробником, який збудував в Києві три лінії метрополітену протяжністю майже 70 км у двоколійному вимірі з 49 станціями, трьома пересадочними вузлами, два з трьох електродепо для рухомого складу.

Варто відзначити, що "Київметробуд" контролюється структурами російського підприємця Сергія Кияшко ("Вагонмаш", Санкт-Петербург).

У серпні 2011 року з "Київметробудом" було укладено угоду на будівництво лінії метрополітену від станції "Либідська" до станції "Виставковий центр" вартістю 578, 23 мільйона гривень.

Загалом кошторисна вартість дільниці від станції "Либідська" до станції "Виставковий центр", де збудовано три станції, становить 2,78 мільярда гривень.

З урахуванням останньої закупівлі, вартість будівництва лінії метро від "Либідської" до Одеської площі складе щонайменше 4,24 мільярда гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ