8 березня збагатить квіткарів: на тюльпанах "накручують" 100%



Фото donbass.ua

Напередодні 8 березня у столиці злетіли ціни на букети. Квіткарі кожну рослину продають удвічі дорожче закупівельної ціни.

На тюльпанах накручують по 5-10 гривень за штуку, а на троянах і всі 27 гривень, пише "Сегодня".

"Це єдиний день у році, коли на кожній квітці накручують більше 100% його закупівельної ціни. В інші ж дні накручують 40%, навіть до 1 вересня — тільки 70%", — розповів власник магазину квітів у центрі Києва.

За словами флористів, саме тюльпани і троянди сьогодні найпопулярніші – їх пропонують купувати не по одній-три квітки, а мінімум по 101, а то й по тисячі.

Серед найпопулярніших квітів - тюльпани. Фото ozoneeleven.com

"У нас є букети зі 101 троянди (2400 гривень) або 501 троянди (13 тисяч 456 гривень), 201-го тюльпана (3 тисячі 520 гривень) або більше півтисячі тюльпанів (19 тисяч 53 гривні). Можемо доставити букет з кур'єром, який буде одягнений у фрак і з метеликом", — розповіли у службі доставки квітів.

Правда, при цьому уточнили, що за правилами квіткового етикету вручати жінці в руки потрібно не більше 101-ї квітки.

Продавці радять брати щонайменше 101 троянду. Ще ба пак - на свята на квітці накручують 100% вартості! Фото art-apple.ru

"Більше дама не зможе віднести, тому їх ми привозимо в спеціальних вазах або кошиках і ставимо, куди покажуть", — розповіли в службі.

Інша служба доставки квітів пропонує 1001 червону троянду за 26 тисяч гривень, але при цьому доставка в будь-який кінець Києва безкоштовна.

Ще один модний тренд — складання із квітів різних фігурок, наприклад, квіткових ведмедів, собак, котів, сердець вартістю від 670 гривень до декількох тисяч.

"Такі іграшки із квітів потрібно замовляти заздалегідь, тому що для них купуються спеціальні основи, куди вже нанизують квіти", — розповіли в магазині.

Найбільш представницькими флористи називають орхідеї. Особливо зрізані. Букет з трьох гілочок обійдеться у 750 гривень. Фото evergreenorchids.com

Крім троянд і тюльпанів, у списку топових квітів — орхідеї. Їх, за даними порталу "Яндекс.Україна", у переддень 8 березня цього року найчастіше шукають в інтернет-магазинах.

"Так, зараз в Vip-колах прийнято дарувати жінкам зрізані орхідеї (від 250 гривень за квітку). Вважається, що це дуже представницька квітка, яка краща навіть за троянду", — розповів засновник квіткової компанії Ігор Добруцький.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ