Мерія обіцяє погасити борги по електричці


Київ розрахується з боргами "міської електрички" до кінця березня. Перший фінансовий транш уже надійшов на рахунки Укрзалізниці, а рішення про остаточне погашення боргів винесуть на розгляд найближчої сесії Київради.

Про це 6 березня заявив голова КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

За його словами, нині між міською владою столиці та керівництвом Укрзалізниці "є повне розуміння".

"Київська кільцева електричка, яка сьогодні користується великою популярністю серед киян, продовжить свою роботу у звичному режимі. Зняття з маршруту потяга – тимчасове, і пов’язане лише з необхідністю технічного обслуговування рухомого складу", - сказав чиновник.

Він наголосив, що будь-який рухомий склад потребує періодичного технічного нагляду.

"І цей потяг зараз знаходиться на ремонті. 15 березня на сесії Київради розглядатиметься питання про повний розрахунок з Укрзалізницею, йдеться про 17 мільйонів гривень. Таким чином ми розрахуємося з боргами і продовжимо нашу співпрацю", – пообіцяв Попов.

Як відомо, за останній тиждень кільцева електричка двічі ламалася, згодом з лінії зняли два потяги, у зв’язку з чим цей вид транспорту не курсував упродовж двох годин у ранковий час.

У прес-службі Південно-Західної залізниці наголосили, що за підсумками 2011 року КП "Київпастранс" заборгував залізничникам 28,8 мільйона гривень, за січень 2012 року – ще 5 мільйонів.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ