Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4f54c57b64d23/
Українська правда
Київ

Мерія оприлюднила список історичних пам'яток Києва

05.03.2012  14:54

На сайті Головного управління охорони культурної спадщини КМДА оприлюднили список київських пам’яток історії та архітектури державного та місцевого значення.

Відтепер кожен охочий має змогу ознайомитися з визначними об’єктами свого району та дізнатися, у розділі "Культурна спадщина", на яких підставах до переліку включено той чи інший об’єкт.  

За інформацією прес-служби мерії, даний перелік складено на підставі наявної інформації. Також передбачається регулярне оновлення інформації на підставі нових документів, виданих державними та місцевими органами влади.

"Принцип роботи міської влади – максимальна відкритість і прозорість. Тому потрібно, щоб кияни могли вільно, без спеціальних запитів одержувати відомості про те, які історико-культурні пам’ятки охороняються, а також які зміни відбуваються в "охоронних списках" і чому", – зазначив голова КМДА Олександр Попов.

Він також закликав киян долучитися до роботи зі збереження пам’яток і "взяти на себе функції громадських інспекторів з охорони пам’яток".

"Якщо ви побачите, що якійсь об’єкт, розташований поблизу вашого будинку чи місця роботи, руйнується, або ж існують інші протиправні загрози, прошу терміново телефонувати до Call-центру та повідомляти про злочин. На жаль, штатних інспекторів не вистачає. А інколи байдужість чиновників призводить до невиправних втрат культурної спадщини міста", – наголосив голова КМДА.

Як відомо, нещодавно у києві знищили пам'ятку біля готелю "Хаят". На черзі будинок по вул. Грушевського, 4Б, на місці якого планують звести висотку, та будинок на Іллінській, 14/5, який виставили на продаж, попередньо знявши табличку "пам'ятка архітектури".

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.