Мерія оприлюднила список історичних пам'яток Києва


На сайті Головного управління охорони культурної спадщини КМДА оприлюднили список київських пам’яток історії та архітектури державного та місцевого значення.

Відтепер кожен охочий має змогу ознайомитися з визначними об’єктами свого району та дізнатися, у розділі "Культурна спадщина", на яких підставах до переліку включено той чи інший об’єкт.  

За інформацією прес-служби мерії, даний перелік складено на підставі наявної інформації. Також передбачається регулярне оновлення інформації на підставі нових документів, виданих державними та місцевими органами влади.

"Принцип роботи міської влади – максимальна відкритість і прозорість. Тому потрібно, щоб кияни могли вільно, без спеціальних запитів одержувати відомості про те, які історико-культурні пам’ятки охороняються, а також які зміни відбуваються в "охоронних списках" і чому", – зазначив голова КМДА Олександр Попов.

Він також закликав киян долучитися до роботи зі збереження пам’яток і "взяти на себе функції громадських інспекторів з охорони пам’яток".

"Якщо ви побачите, що якійсь об’єкт, розташований поблизу вашого будинку чи місця роботи, руйнується, або ж існують інші протиправні загрози, прошу терміново телефонувати до Call-центру та повідомляти про злочин. На жаль, штатних інспекторів не вистачає. А інколи байдужість чиновників призводить до невиправних втрат культурної спадщини міста", – наголосив голова КМДА.

Як відомо, нещодавно у києві знищили пам'ятку біля готелю "Хаят". На черзі будинок по вул. Грушевського, 4Б, на місці якого планують звести висотку, та будинок на Іллінській, 14/5, який виставили на продаж, попередньо знявши табличку "пам'ятка архітектури".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ