Президент "Чайка Open air" роздає продпайки на Троєщині



Биструшкін. Фото useldp.org

Колишній депутат Київради, лідер громадської організації "Київ – наш дім" Ярослав Биструшкін розпочав агітаційну діяльність на Троєщині.

Днями мешканці цього житлового масиву отримали традиційні для передвиборчого періоду продуктові пайки. Дісталися вони лише жінкам як подарунок до 8 березня.

Про своє існування президент фестивалю "Чайка Open air" і син екс-керівника Головної служби гуманітарної політики і з питань збереження національної культурної спадщини нагадав печивом "Марія", солодким рулетом, дешевим чаєм і ручкою з власним ім'ям.

За словами користувача Facebook Олександра Кухарука, людей зібрали на кіно, де обіцяли вручити подарунок до свята.

"Спочатку на будинках розвішували оголошення з пропозицією у конкретний день вийти в двір і отримати подарунок та запрошення кіно... зрозуміло, що подарунків ніхто в руки не роздавав, а говорили, що вони будуть в кіно... У самому ж кіно виступив кандидат, а після всього роздавали ось такі пайки", - написав Кухарук.

Фото з Facebook Кухарука

Як відомо, Ярослав Биструшкін, 1977 року народження, син екс-керівника Головної служби гуманітарної політики і з питань збереження національної культурної спадщини актора Олександра Биструшкіна (очолював культурне управління у 1993–2006). Варто відзначити, що у 2002-2006 роках Ярослав був депутатом Київради, заступником голови гуманітарної комісії Київради.

Крім того, Ярослав Биструшкін є президентом Міжнародного Рок-Фестивалю "ЧАЙКА Open Air", лідер громадської організації "Київ – наш дім".

Варто відзначити, що на сайті організації "Київ – наш дім" у розділі "про нас" сказано лише, що це "Громадянська кампанія за негайні перевибори мера Києва і депутатів Київради". Водночас на сайті є розділ "Досьє", де зібрані смішні ролики про мера Києва Леоніда Черновецького та його команду. 

Принскрин з сайту 

Пізніше Биструшкін у коментарях написав, що така акція з роздачі подарунків неодноразова, і що він "більше 10 років в міру своїх сил допомагає Троєщині".

"Ми садимо дерева, будуємо дитячі майданчики, завозимо землю, оздоровлюємо дітей й щороку вітаємо наших чарівних жінок з 8 березня! Де були журналісти та інші добродії коли ми лягали під колеса бульдозерів, що хотіли знищити парк на Маяковського, 31, або коли ми зупинили будівництво бензозаправки на Ніколаєва, а наші битви проти сміттєспалювального заводу і тд?", написав Биструшкін.

Він також наголосив, що продпайки до 8 березня ніяк не пов’язані з жодною агітацією.

"Щодо агітації та "кандидацтва"– схаменіться! Жодного разу, ні за себе та й ні за кого я не агітував і повірте – не буду! Вже наагітувався! У 2007, коли всі стрибали в "Нашу Україну", я вийшов з партії – бо не хотів бути в політ силі, яка внесла на Хрещатик Черновецького", - сказав Биструшкін.

Як відомо, до вибрів у Києві ще далеко. Нову київраду, згідно з законом мають обирати у 2013 році. Водночас вже активізувалися претенденти на місце в парлементі. Окремі кандидати на вибори до Верховної ради розпочали передвиборчу агітацію ще в минулому році. Зокрема, регіонал Максим Луцький запам’ятався тим, що наліпив своє обличчя на ліки від Червоного хреста, які роздаються безкоштовно.

Депутат зумів знайти підхід до різних верств населення по-різному – до кого пляшкою шампанського зі своїм обличчям, до кого шоколадкою і йогуртом, до кого упаковкою кексів.

Крім того, у Солом'янському районі Києва, де Луцький має намір балотуватись до Верховної Ради він роздавав продуктові пайки пенсіонерам та ветеранам.

Як відомо, передвиборчий підкуп виборців розпочав і екс-секретар Київради Олесь Довгий, який також балотуватиметься за мажоритаркою від Партії регіонів. Перед новим роком він агітував київських бабусь, роздаючи їм продуктові пайки.

Згодом стало відомо, що Довгий взявся агітувати виборців і через цукеркові набори для дошкільнят у дитсадках. 

Має намір брати участь у парлементських виборах і екс-голова Шевченківського району Віктора Пилипишин.  

Тим часом заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна констатувала, що вже зараз ЦВК спостерігає факти підкупу виборців, аднак нічого зробити не може.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ