Шахраї оббирають киянок за допомогою смс



Фото kport.info

У столиці почастішали випадки шахрайства за допомогою мобільних телефонів.

Зловмисники вітають жінок з 8 березні, і після цього панянки втрачають від 20 до 2 тисяч гривень, пише "Сегодня".

За словами жительки Солом'янки Марина Б., яка мало не стала жертвою мобільного шахрайства, шахраї наживаються, розповідаючи про виграш авто.

"На мобільний ще вранці прийшло смс із номера 068-172-22-73 з таким текстом: "Вітаємо. По акції 8 березня ви стали власником "Форд Фієста". Інформація 091-978-92-47. Київ, вул. Глинки, 1", — розповіла Марина.

Але по зазначеному телефону сказали, що вона одержить машину тільки після поповнення рахунку на 2 тисячі гривень.

"Але потрібно не свій мобільний поповнити, а сказати їм код. Мовляв, так вони будуть впевнені, що я ту суму внесла. Та й купити картки, за умовою акції, потрібно було за годину", — розповіла жінка.

Уже в магазині її зупинив охоронець, дружина якого попалася на подібний "розвод".

Журналісти газети також подзвонили за вказаним номером. Попри те, що вони телефонували не з мобільного, а зі  стаціонарного, оператор радісно заявила, що їх номер теж переможець в акції, і запропонувала внести 2 тисячі гривень.

На запитання, які гарантії, що машину віддадуть, оператор заявила: "Ну це ж акція, не хочете, не беріть участі. Тоді вашу машину віддадуть іншому".

Вона ж сказала, що організатор акції, нібито МТС, хоча у компанії відхрестилися віж будь-яких подібних акцій.

"Ми не проводили подібних акцій. Ви не перша, хто дзвонить з такого приводу. Це шахрайство. Завжди перевіряйте, хто вам надіслав смс. І якщо це номер іншого оператора або не визначається, відразу ж дзвоніть нам", — сказала оператор МТС Анастасія, що пообіцяла розібратися із шахраями.

Киянка Вероніка стала жертвою іншого мобільного "розводу".

"Прийшло повідомлення, що до 8 Марта оператор проводить акцію: потрібно набрати комбінацію *111*380...*20#, натиснути "відправити", і щодня упродовж тижня мій рахунок буде подвоюватися. Але для підключення до акції потрібно, щоб на рахунку було не менше 25 гривень. Після набору комбінації, виявилося, що 20 гривень переведені на інший рахунок за допомогою послуги "Переказ грошей", — розповіла Вероніка.

На схожі "акцію" купилися й інші громадяни.

У міліції говорять, що такі шахрайства не рідкість.

"Найчастіше на псевдоакції купуються жінки й старі, тому що вони погано розбираються в техніці. Раджу ігнорувати всі пропозиції, пов'язані із вкладенням особистих коштів. Ну а якщо ви стали жертвою такого шахрайства — відразу ж звертайтеся в міліцію. У нас є підрозділи, які займаються кіберзлочинами", — порадив начальник відділу зв’язків з громадськістю столичної міліції Ігор Міхалко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ