Попов каже, що хоч метро і розвалюється, воно – безпечне



Фото afisha-kyiv.blogspot.com

Голова Київської адміністрації Олександр Попов запевняє, що столичний метрополітен є цілком безпечним для пасажирів, бо на цьому підприємстві працюють дуже фахові спеціалісти.

Про це він сказав, коментуючи поломки у метро, які почастішали останнім часом, повідомляє УНІАН.

Попов відзначив, що немає нічого дивного у тому, що трапляються певні проблеми, тому що більшість потягів метро експлуатується ще з 70-90-х років.

"Як би там не було, але не може 40-50 років машина працювати без якихось там проблемних питань. Я знаю. Це проблемне питання", - підкреслив він.

Водночас Попов наголосив на потребі якнайшвидше модернізувати та оновити рухомий склад.

"На сьогодні можна гарантувати безпеку пасажирів, тому що будь-які виходи з експлуатації, з того чи іншого техпроцесу – це не означає, що це буде небезпека людям, бо техніка безпеки передбачає певні реакції на ті чи інші проблеми. І метрополітен у цьому дуже фахово діє", - заявив чиновник.

Він додав, що наразі в електродепо на Дарниці проводиться капітальний ремонт, реконструкція потягів метро. За рахунок коштів Кіотського протоколу (приблизно 1 мільярд гривень) буде переобладнано вагони 1980 року випуску.

За словами Попова, у потягах низку механізмів заміть на сучасні японські деталі.

"Це буде практично новий вагон. Корпус залишаємо, бо він у гарному стані... Вони дуже якісно зроблені, і немає сенсу їх міняти. Усе інше буде замінено. Цей проект разом з японською стороною і Кременчуцьким вагонобудівним заводом та метрополітеном зараз розглядається, і ми протягом року зможемо отримати 100 нових, модернізованих вагонів", - повідомив чиновник.

Також він зазначив, що Київ отримає цього року декілька нових потягів, придбаних за кошти кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку.

Як відомо, за останні два тижні метро ламалось уже тричі. Зокрема, 23 лютого через знестурумлення колії більше трьох годин не ходили потяги між двома станціями.

27 лютого вранці зупинився потяг на станції "Дарниця" Святошинсько-Броварської лінії.  1 березня о 8.20 ранку на станції метро "Дружби народів" зламався потяг.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ