За захоплення 12,5 га на Жуковому острові порушили справу


Прокуратурою столиці порушено кримінальну справу за самовільне захоплення земельної ділянки площею 12,5 га на Жуковому острові.

Як повідомляє в суботу прес-служба прокуратури Києва, київською прокуратурою захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері порушено кримінальну справу відносно голови правління ПАТ "Київпорядкомплект".

Справу порушено за ч. 2 статті 197-1, ч. 2 статті 364 КК України за самовільне захоплення земельної ділянки площею 12,5 га на острові Жуків в Голосіївському районі столиці, чим завдано збитків державі на суму понад 1,2 мільйонів гривень.

Зазначається також, що за реагуванням прокуратури Києва забезпечено реальне виконання рішень Господарського суду Києва від 19.12.11 та Київського апеляційного господарського суду від 30.01.12, якими задоволено позов прокуратури Києва та скасовано рішення Київської міськради про надання земельної ділянки ТОВ "Бузінвест" на вулиці Набережно-Корчуватській (острів Жуків) в Голосіївському районі столиці.

Таким чином, до державного земельного кадастру внесено відповідні зміни щодо припинення права користування земельною ділянкою зазначеним товариством.

А отже, до розпорядження територіальної громади міста повернуто 30 га земель рекреаційного призначення та прибережних захисних смуг річки Дніпро вартістю 47 млн. грн.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ