Азаров вимагає визначитися з термінами допомоги постраждалим від "Еліта-Центру"


Прем'єр Микола Азаров вимагає встановити реальнi термiни забезпечення житлом потерпiлих вiд афери "Елiта-Центру".

Про це він сказав пiд час наради з питань будiвництва в суботу в Києвi, передає Інтерфакс-Україна.

"Звертаємо увагу Київської мiськадмiнiстрацiї та керiвництва компанiї "Київмiськбуд", що 26 лютого минуло шiсть рокiв вiд дня афери групи компанiй "Елiта-Центр". Питання остаточного забезпечення житлом ошуканих iнвесторiв вирiшується повiльно. Необхiдно встановити реальнi термiни, щоб розрахуватися з людьми", - сказав він.

У свою чергу голова КМДА Олександр Попов повiдомив прем'єру, що ситуацiя з забезпеченням житлом вкладникiв "Елiта-Центру" непроста, оскiльки Київ виключно своїми силами веде це питання, кiлькiсть постраждалих - близько 1,5 тис. людей, i тiльки у 2011 роцi вперше було видiлено 150 квартир.

Азаров вимагає бiльш рiшучих дiй.

На початку 2006 року в Києвi було розкрито велику аферу на ринку нерухомостi, внаслiдок якої, за даними МВС, 1759 громадян стали жертвами групи компанiй "Елiта-Центр", представники якої брали в них грошi як оплату за житло, що нiбито будувалося. Загальна сума, яку отримали шахраї вiд громадян, оцiнюється в бiльше нiж 400 млн грн.

У Швейцарiї 1 листопада 2007 року затримали Олександра Волконського (Шахова), пiдозрюваного в органiзацiї шахрайства "Елiта-Центру". 9 жовтня 2008 року його екстрадували зi Швейцарiї в Україну.

8 вересня 2009 року йому було висунуто офiцiйне обвинувачення.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ