"Київводоканал" нагадав, що вода подорожчала


"Київводоканал" нагадує, що з 1 березня згідно з постановою Кабміну зросли тарифи на холодну воду.

Так, вартість послуги централізованого водопостачання тепер становить 1,49 гривні за 1 куб. м (1,788 гривні з ПДВ); централізованого водовідведення – 1,16 гривні за 1 куб. м (1,392 гривні з ПДВ).

За словами радника голови правління "Київводоканалу" з питань інформаційної політики Вікторії Яковлєвої, нові тарифи зросли на 18 копійок.

"Київводоканал" не має договірних відносин безпосередньо із населенням, окрім абонентів, що проживають у приватному секторі. Тобто товариство постачає воду до прибудинкового лічильника, за показаннями якого і виставляє рахунок районним ЖЕО. Починаючи з 1 березня, ціна за один поданий до будинку кубометр води збільшиться на 6% і тепер складатиме 3 гривні 18 копійок", - пояснила Яковлєва.

Водночас, як повідомляє перс-служба КМДА, Попов не підписуватиме розпорядження про підвищення тарифів на холодне водопостачання у столиці, оскільки вважає його неправомірним.

"Про будь-яке підвищення тарифів кияни повинні бути поінформовані заздалегідь. Це, щонайменше, два з половиною місяці. Крім того, підвищення тарифів зараз неприпустиме, зважаючи на економічну скруту. Ми не повинні гасити пожежі, яких не розпалювали, тому я просто не підписуватиму цього розпорядження", – наголосив Попов.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ