Попов запросив посла Нігерії поговорити про "секонд-хенд"


Голова КМДА Олександр Попов провів дипломатичну зустріч з послом Нігерія Ібрагімом Пада Касай під час якої обговорив проблему Шулявського "секонд-хенду".

Як повідомляє прес-служба мерії, головною темою розмови став демонтаж стихійного ринку.

На прохання посла, до якого звернулись громадяни його країни, Попов пояснив, що "секонд хенд" треба знести.

"По-перше, Шулявський шляхопровід зараз знаходиться в аварійному стані і потребує реконструкції. Ми не можемо наражати на небезпеку як киян, так і торговців, які постійно перебувають під мостом. Крім того, жоден з продавців, які торгували у цьому місці, не має ніяких дозвільних документів", - сказав Попов.

Він додав, що київська влада пропонує торговцям інші варіанти для здійснення їх діяльності.

"Це можуть бути діючі легалізовані ринки, де наявні близько 1 тисячі вільних місць. Або ж ми можемо надати  у користування окремі торгівельні майданчики, дозвільна документація на які вже повністю оформлена. У будь-якому разі, ми зацікавлені у позитивному для обох сторін вирішенні питання і готові до рівноправних переговорів", – наголосив голова КМДА.

Попов також зазначив, що Київ сьогодні зацікавлений у залученні іноземних інвестицій та запросив посла відвідати перший Київський інвестиційний форум, який незабаром відбудеться у столиці.

Посол, за даними прес-служби мерії, погодився з позицією Попова і "пообіцяв передати цю його інформацію громадянам своєї країни для подальшого налагодження співпраці".  

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ