На "Мистецький арсенал" чекає реконструкція. ФОТО



Фото archunion.com.ua

Цього року розпочнеться масштабна реконструкція музейного комплексу "Мистецький арсенал".

Біля комплексу побудують найбільшу в Україні площу, вулиця Лаврська стане прогулянковою, а історичні вали об'єднають мостом і зроблять пішохідними, пише "Сегодня".

Крім того, під площею побудують дворівневий підземний паркінг, два готелі і концертний майданчик.

"Мистецький арсенал" вирішили реконструювати. Фото з сайту artarsenal.in.ua

За словами автору проекту, архітектора Андрія Миргородського, до комплексу буде 5 під'їздів.

"А історичні вали хочемо підсипати, надати їм такої форми, яка була спочатку. Це найбільша земляна оборонна споруда в Європі. Проте їх треба сформувати, адже вони всі зруйновані", - розповів він.

Вали підсиплють і збудують готель. Фото Сегодня

З історичного насипу зроблять кілька спусків, а під ними облаштують пішохідні проходи. За валами зведуть декілька будівель: різнокольоровий Шевченківський дім скляний туристичний комплекс із готелем та концертним залом.

Серед проектів реконструкції "Арсеналу" буди фантастичні. Фото archunion.com.ua

На Лаврській – між Мистецьким арсеналом та Лаврою – буде пішохідна зона, а автодорогу приберуть. Проте, потрапити від площі Слави, наприклад, до бульвару Дружби народів буде неважко.

З дивними сітчастими будівлями. Фото archunion.com.ua

"Якщо рухатися від площі Слави, навпроти пам'ятнику Голодомору праворуч буде починатися нова вулиця. Вона проходитиме за валами і Арсеналом і буде виходити на вул. Цитадельну. Там є коридор, де можна прокласти вулицю", - розповів архітектор.

І більш стримані конструкції. Фото archunion.com.ua

Весь проект коштуватиме 1,5 мільярди гривень. Замовником виступило Державне управління справами при Адміністрації президента.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ