На єврофанах розживуться Ахметов і Тарута



Фото investgazeta.net

Уже через 100 днів у Київ приїдуть тисячі туристів футбольних фанів, які за місяць Чемпіонату Європи принесуть прибуток багатьом компаніям.

У першу чергу на Євро-2012 зароблять власники готелів міста, пише "Сегодня".

За оцінками виконавчого директора Асоціації малих готелів Антона Матіяша, у середньому 5-зірковий готель у Києві може заробити 240-360 тисяч євро на рік, 4-зірковий — 180-240 тисяч євро, а 3-зірковий — 165-200 тисяч євро.

"Усе залежить від того, чи є готелі мережевими чи ні. Звичайно, мережеві готелі зі світовим ім'ям заробляють більше. Велике значення має й місце розташування — в історичному центрі заробітки більші", — сказав Матіяш.

Один з основних гравців готельного ринку — компанія "Ярославів вал", якою володіє родина одного з найбільш багатих українців Леоніда Юрушева (у різних рейтингах його стан оцінюють в $1,27 мільярда), про що навіть зазначено на їхньому сайті.

Рив'єра. Фото snap.com.ua

У "Ярославового валу" є два 5-зіркові і два 4-зіркові готелі ("Інтерконтиненталь" та "Рив'єра", інші два готуються до відкриття навесні).

Елітні готелі також належать Ринату Ахметову (5-зіркова "Опера"), Сергієві Таруті ("Хаят"  спільно з Олегом Мкрчаном, компанія "Нові інжинірингові технології"), девелоперу Володимиру Горащенку ("Редіссон").

Хаят. Фото photo.i.ua

Перший п'ятизірковий готель, який з'явився в Києві, "Прем'єр-Палац", пов'язують із російськими бізнесменами Євгенієм Гінером і Олександром Бабаковим (був віце-спікером Держдуми Росії минулого скликання, є співвласником футбольного клубу ЦСКА, а в Україні йому ще приписують низку обленергокомпаній).

Серед новачків у готельній справі Олександр Роднянський і харківський бізнесмен Борис Фуксман, які раніше займалися медіа бізнесом, відзначає видання.

Не так давно вони викупили 50% акцій майбутнього мережного готелю "Хілтон" на бульварі  Шевченка, де зараз кипить робота.

Влітку на замороженому будівництві на бульварі Шевчена відновилась робота. Фото Української правди. Київ

Готелі "Дніпро" і "Президент готель" надежать Держуправлінню справами при Адміністрації президента.

Розраховують заробити і власники тризіркових готелів. Нині, за даними видання, за них ідуть запеклі бої.

Так, наприклад, нещодавно недавно у готелі  "Славутич" влаштовували маски-шоу, а готель "Спорт", що поруч із НСК "Олімпійський", виставили на продаж.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ