Кияни обиратимуть мера між Кличком та Поповим



Голова Київської адміністрації Олександр Попов та лідер партії "УДАР" Віталій Кличко мають найбільшу підтримку серед киян на посаду мера.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного центром "Соціальний моніторинг" i Українським інститутом соціальних досліджень імені Яременка, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з дослідженням, якби вибори у Києві пройшли найближчої неділі, то 26,10% киян підтримали б кандидатуру Кличка (32,20% серед тих, хто прийде на вибори) і 23,6% – Попова (29,5% серед тих, хто прийде на вибори).

4,8% готові підтримати кандидатуру лідера Європейської партії Миколи Катеринчука (5,6% серед тих, хто прийде на вибори), 3,2% – координатора громадського руху "Громадський спротив" Олександру Кужель (3,6% серед тих, хто прийде на вибори).

За голову "Громадського активу Києва" Олександра Пабата готові проголосувати 1,7% киян (2% із тих, хто прийде на вибори).

При цьому 7,2% опитаних заявили, що проголосують проти всіх, 12,5% ще не визначилися, 11,4% заявили, що не прийдуть на вибори.

Крім того, кияни розповіли i про якості, які мають бути в мера.

Так, 88,9% киян заявили, що мером Києва має бути врівноважена людина, 85,3% – людина, налаштована на вдосконалення, 81,2% – людина, яка знаходитиме спільну мову з представниками всіх сил заради інтересів киян, 78,9% опитаних сказали, що це має бути людина, яка намагається поступово змінити ситуацію, 77,1% – людина, котра насамперед покладається на підтримку громадськості міста.

При цьому кияни вважають, що мер не повинен володіти бізнесом, оскільки всі сили має віддавати роботі для киян (61,4%), а також повинен бути не публічною особою, котра працюватиме, а не займатиметься самопіаром (57,8%).

Під час дослідження, яке проходило з 10 по 20 лютого було опитано 2018 респондентів. Похибка вибірки становить 1,85-3,1%.

Варто відзначити, що згідно з іншими  опитуваннями, Кличка на кілька відсотків випереджає Попов.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ