До студентського гуртожитку прибудовують сауну?



До 7-го гуртожитку університету Драгоманова на Космічній прибудовують... сауну.

Про це пише "Свідомо" з посиланням на студентів університету.

Будують впритул до 12-поверхового приміщення. Робітники, що працюють всередині, кажуть, що зводять спа-центр. За їхніми словами, все узгоджено з ректоратом університету.

Натомість, студенти вже готуються до опору. У 2009-му на цьому ж місці вже працювала сауна і в ній виникла пожежа.

"Я повертався з пар і побачив, що з вікон на першому поверсі, в прибудові, валить дим. Був він і на всіх 12 поверхах гуртожитку. Постраждалих, на щастя не було. Евакуації теж. Усі рятувалися як могли", - розповів один з мешканців гуртожитку.

Після цього випадку сауну закрили. Досі вона стояла обгоріла.

 

Мешканці гуртожитку, що бояться повторення такої історії, через свою студентську раду вже зібрали підписи під скаргою щодо будівництва і направили її ректору Віктору Андрущенку. Однак реакції на звернення не було.

У ректораті кажуть, що питання повинне вирішуватися на засіданні самої студентської ради, а її, з моменту початку будівництва, ще не було.

Мешканцям гуртожитків постійно не дозволяють користуватися електроприладами і вимикають світло. Це пояснюють тим бояться навантажень на мережу і пожеж.

Але в даному випадку, кажуть студенти, пожежа виникла через сауну-прибудову, а її зводять знову.

В адміністрації університету кажуть, що ніяких дозволів на будівництво не давали.

"Ні, що ви. Там справді планувалося зробити Центр рекреації для студентів. Але поки що в університету немає грошей. Тож будівництво ще невідомо коли почнеться. І ще жодних документів немає",  - сказала прес-секретаря Андрущенка Людмили Кух.

Фото та відео "Свідомо"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ