У Києві створили мобільну карту ресторанів, де не курять



Фото liveinternet.ru

Для столичних мешканців та гостей міста розробили мобільну версію google-карти кафе та ресторанів, де не курять.

Про це повідомляє прес-служба Інституту медіа права.

Щоправда, поки що додаток доступний лише для айфонів – "Smoke Free" є у вільному доступі на AppStore.

"Цей додаток – вияв активної позиції за здорове довкілля без тютюнового диму. Основне завдання додатку – сприяти користувачам iPhone у пошуку закладів харчування, вільних від сигаретного диму. Зараз ми зібрали 100 закладів по всьому Києву, де ви можете випити чай чи каву, перекусити, відпочити чи провести ділову зустріч", - розповів керівник компанії-розробника Alterplay Слава Буштрук.

 

Він наголосив, що фахівці планують регулярно оновлювати каталог закладів і розраховують на допомогу самих користувачів.

"До нас приєднались уже мешканці із інших міст України, і з їх допомогою найближчим часом плануємо запустити карти-додатки для інших міст", - сказав Буштрук.

За словами координатора проекту "Київ без тютюнового диму" Олени Дуб, люди самі надсилають адреси вільних від куріння ресторанів і наголошують, що це дійсно для багатьох дуже важливо.

"Це й не дивно, бо згідно з останнім опитуванням Київського міжнародного інституту соціології 81% мешканців Києва підтримують прийняття закону, який би повністю заборонив куріння у кафе, барах і ресторанах", - додала вона.  

Google-карта "Тут не курять" існує вже рік і містить понад 100 адрес кафе, барів, фастфудів і ресторанів Києва, повністю вільних від тютюнового диму.

 

Особливість цієї карти в тому, що кожен охочий може допомогти у її наповненні – для цього просто потрібно надіслати адресу закладу, в якому взагалі не курять, на вказану електронну скриньку. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ