Прокуратура взялася за знищення Біличанського лісу


23 лютого прокуратура Києва попередила масове знищення дерев у Біличанському лісі на території КП "Святошинське лісопаркове господарство".

Наразі Держекоінспекція встановлює причетних до цієї події, повідомляє прес-служба відомства.

У прокуратурі нагадали, що в минулому році було засуджено двох директорів підприємств, які незаконно вирубали дерева в Святошинському та Дніпровському  районі столиці (на перетині вулиць Героїв Космосу та пр. Леся Курбаса, вул. Туманяна, 2).

"Як правило, суб’єкти господарювання знищують дерева задля спорудження житлових комплексів за рахунок зон рекреації – парків, скверів, лісових масивів. Тому, прокуратура столиці з метою упередження вирубки дерев, знесення зелених насаджень та миттєвого реагування на незаконні дії забудовників зобов’язала лісопаркові господарства заздалегідь інформувати органи прокуратури про санітарні та інші вирубки", йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, лісники Святошинського лісопаркового господарства заявили, що влада селища Коцюбинське розпочала на них полювання після того, як вони стали на захист лісу від вирубки.

Знищення Святошинського лісу відбувається давно "з дозволу" Коцюбинської селищної ради, яка всупереч законодавству передала у власність фізичним та юридичним особам понад 500 земельних ділянок загальною площею майже 100 га на території Святошинського лісопаркового господарства.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ