Попов: збиток тіньового ринку таксі сягає 100 мільйонів


Бюджет Києва недоотримує близько 100 мільйонів гривень доходів через те, що "95% таксі працюють за тіньовими схемами.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

"Сьогодні на цьому ринку панують безлад та тіньові схеми. За приблизними підрахунками, щороку міський бюджет недоотримує близько 100 мільйонів гривень", – сказав чиновник.

Він наголосив, що місто має відпрацювати власний стандарт приватних перевезень для Києва.

"Таксі повинне бути передусім безпечним та зручним, ми маємо встановити правила для водіїв щодо їхньої кваліфікації та стану здоров’я. Приватні перевезення Києва повинні відповідати найвищому рівню якості обслуговування пасажирів, мати єдині правила роботи підприємців, стандарт технічного стану та зовнішнього вигляду автівок, тарифної політики, екологічної безпеки та контролю за дотриманням цих правил", - сказав Попов.

Він додав, що нині упорядкування галузі приватних перевезень заблоковано через відсутність відповідної законодавчої бази. Потрібний закон уже розробляє Міністерство інфраструктури.

"Однак самі приватні перевізники наполягають на встановленні спеціальних норм та правил регулювання своєї роботи у Києві", - наголосив Попов.

Він висловив переконання, що створення у Києві сучасного і прозорого ринку таксомоторних послуг щороку наповнюватиме бюджет майже на 100 мільйонів гривень.

"Тому, безумовно, ми зробимо зі свого боку все, аби прискорити впорядкування галузі: проведемо переговори з Міністерством, розробимо власні нормативні акти, наполягатимемо на залученні до обговорення законодавства представників ринку та громадськості", – наголосив голова КМДА.

За попередніми підрахунками, Києву необхідна системна робота близько 15 тисяч автомобілів-таксі. Вони мають бути юридично легалізовані, стандартизовані у відповідності до певних параметрів комфортності та безпеки, а також виконувати перевезення відповідно до установлених норм та відомих споживачу міських тарифних схем вартості проїзду.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ