"Український дім" зроблять вищим і підкопають



Фото "В городе"

З "Українського дому" планують зробити центр міжнародного рівня, де президент зможе приймати іноземні делегації.

Про це пише портал "В городе" з посиланням на архітектора Віталія Куца.

"Нам дали завдання зробити центр, де президентові буде не соромно приймати гостей. Ми надбудуємо над кіноконцертним залом фуршетний зал, який при необхідності буде трансформуватися в банкетний", - сказав Куц.

За його словами, схилу Владимирської гірки роботи не загрожуватимуть, тому що будувати будуть, не виходячи за лінію концертного залу. Єдине, що торкнеться схилу, - це сходи, які прокладуть для входу з боку парку.     

У середині "Українського дому" перекриють третій і п'ятий поверхи, щоб заходи, які проводитимуть на різних рівнях, не заважали один одному.

Зараз природне світло попадає у вестибюлі через купол на даху, після реконструкції сонячні промені будуть попадати на всі поверхи через спеціальні пристрої спрямованого світла.

У підвалі відриють арт-кафе з залом для караоке. Для нього зроблять окремий вхід із Хрещатика. На даху будинку облаштують оглядові майданчики.        

Навпроти філармонії побудують підземний паркінг на 76 місць, а в'їзд зроблять із боку Владимирського спуска, відзначає видання.

Окремий паркінг влаштують для президента – на газоні. Траву покладуть за спеціальною технологією, щоб автомобілі її не пошкодили.

Усього реконструкція оцінюється в 202 мільйони гривень. Проект затверджуватимуть на засіданні Кабміну, оскільки "Український дім" перебуває у власності держави.

Почати роботи планують до кінця року, а закінчити реконструкцію за 1 рік і 8 місяців.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ