Попов хоче продати 5% акцій "Київміськбуду", - депутат


Київська адміністрація має намір продати 5% акції ХК "Київміськбуд" з контрольного пакету акції територіальної громади Києва.

Відповідна пропозиція була озвучена представниками КМДА на засіданні комісії Київради з питань власності, заявила голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова.

"Усі продажі комунального майна Леоніда Черновецького (продаж банку "Хрещатик", втрата контролю у ВАТ "Київенерго", знищення єдиного промислового підприємства КП "Київський завод алюмінієвих будівельних конструкцій" тощо) починались із продажу невеликих пакетів акцій, а закінчувалось повним продажем всього підприємства", - сказала вона.

Депутат додала, що нинішня київська влада на чолі з Олександром Поповим розказувала про те, як вона шкодує, що ці підприємства не є комунальними, однак вирішила почати "новий етап розпродажу муніципального майна".

Меліхова нагадала, що на сьогодні місто володіє контрольним пакетом, що становить 80% акцій "Київміськбуду".

"У Програмі приватизації комунального майна територіальної громади Києва зазначено, що ці 80% акцій, що належать місту, не підлягають продажу. Переконана, що продаж навіть кількох відсотків акцій є першим кроком до повного продажу підприємства", - наголосила вона.

Меліхова висловила переконання, що якщо підприємство збиткове – його треба продавати, якщо не збиткове, то на ньому потрібно заробляти: "Який сенс продавати 5%, щоб догодити комусь із своїх друзів-покупців?"

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ