На гуртожитках до Євро розікрали 5 мільйонів


Київські правоохоронці викрили групу розтратників державних коштів в особливо великих розмірах – майже у 5 мільйонів гривень.

На привласненны грошей спіймали службовців Республіканського вищого училища фізкультури, повідомляє прес-служба міліції. 

Як встановила перевірка, згідно з Державною програмою підготовки до "Євро-2012", училищу було виділено понад 15 мільйонів державних гривень на ремонт двох гуртожиткыв по вул. Матеюка, 4.

Минулого року службовці закладу уклали трудовий договір з одним зі столичних будівельних товариств і на рахунок товариства перевели 14,7 мільйона гривень, а за 4 місяці підписано відповідні акти виконаних робіт.

Однак, як з'ясувалося, будівельники не виконали зумовлені договором роботи на суму понад 4 мільйони гривень, та ще й завищили свої виробничі витрати на суму близько 560 тисяч гривень. У результаті загальні збитки держави склали понад 4,6 мільйона гривень.

За зібраними матеріалами порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 366 Кримінального кодексу (службове підроблення з тяжкими наслідками) – від 2 до 5 років позбавлення волі, та за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем з тяжкими наслідками) – від 3 до 6 років позбавлення волі.

Також обидві статті передбачають позбавлення права обіймати певні посади на термін до 3 років.

Слідство у справі триває.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ