Мінкульт вирішив змінити всіх керівників заповідників


Міністр культури Михайло Кулиняк заявив про намір змінити спостережні ради всіх національних заповідників.

Про це він сказав на брифінгу, пишуть Ukranews.com.

"Спостережні ради будуть оновлені у всіх заповідниках, в першу чергу у тих, які передані в управління Міністерства культури", - сказав Кулиняк.

Він нагадав, що нещодавно Кабінет міністрів змінив спостережну раду заповідника "Софія Київська".

Міністр зазначив, що вже найближчим часом планується проведення засідань спостережних рад основних за значенням заповідників.

Як повідомлялося раніше, з початку року Мінкультури змінило директорів низки заповідників і музеїв. Зокрема, міністерство звільнило гендиректора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Марину Громову, призначивши замість неї Вікторія Лісничу; Наталію Клименко з посади гендиректора Національного музею Тараса Шевченка, призначивши замість неї Дмитра Стуса, а також Нелю Куковальську з посади гендиректора Національного заповідника "Софія Київська".

Українська народна партія пов'язує ці дії з можливим наміром почати продаж культурних та історичних цінностей, які належать музеям.

У свою чергу віце-спікер Ради Микола Томенко висловив побоювання, що ці призначення, а також можлива передача територій заповідників релігійним організаціям, призведуть до їх забудови.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ