На Русанівських садах навмисно випалюють дачі?



Фото qirau.com

Мешканці Русанівських садів заявляють, що дачі спалюють навмисно, щоб не витрачатися на знесення.

Про це пише "Сегодня".

20 лютого на Русанівських садах сталася чергова пожежа, однак жителі кажуть, тільки за останній час пожеж було близько десятка, тож на демонтажі зекономили приблизно півмільйона гривень.

Хто на цьому наживається, люди не знають, але кажуть, що займання — ще й тиск на тих, хто намагається судитися за свою ділянку, і не хоче її віддавати.

"Я гуляла із собакою кілька місяців тому. Зайшла на 26-у лінію, побачила, що горить дерев'яний будинок. Але мене якийсь чоловік не пустив. Я питаю, що дачу палиш? А він відповів, що просто сміття спалюємо. У підсумку дача згоріла, хоча вона була відключена від енергопостачання, там вони всі відключені були, тому що взимку в них ніхто не жив. Тобто загорітися сама не могла", — розповіла місцева мешканка Юлія Власова.

Голова садового товариства "Локомотив" Ольга фон Шталленберг, де пожежі були не раз, припускає, що людей хочуть вижити:

"Наприклад, житель Олександр Савченко не хоче віддавати ділянку й судиться. Його будинок відключений від електроенергії. Недавно там трапилася перша пожежа. Власник бачив, що там возилися якісь люди. Але йому вони сказали, що, мовляв, діду ти нічого не бачив. Пригрозили утопити в озері. Через день його будинок знову загорівся. Але міліція не порушує справу".

Місяць тому палали ще два будинки на 26-й лінії.

"Жінка випадково побачила, що йде дим. Горіла прибудова. Викликали пожежних, погасили, полум'я на дім не перекинулося. Пожежні сказали, що був підпал. Прийшла додому й бачить, що знову йде дим! Але вже горить будинок сусідів. Я так зрозуміла, що паліїв злякали, коли пожежні під'їжджали до першого будинку. Ми знайшли папір, підкладений під дошки", — говорить фон Шталленберг.

Вона переконана, їх намагаються залякати й заощадити гроші:

"За знесення будинку місто платить 50 тисяч гривень. Щоб його не зносити, дерев'яний будиночок спалюють, а гроші заощаджують. Це тільки підозри, оскільки за руку я нікого не піймала, але будинку чомусь горять".

Влада це заперечує і називає такі заяви провокацією. Мовляв, пожежа 20 лютого сталася через те, що на дачі були порушені правила безпеки грубного опалення.  

У фірмі "Шатро", яка займається знесенням, теж заперечують причетність до підпалів:

"Навіщо це нам, якщо ми одержуємо за знесення гроші? Гроші перераховують за виконану роботу, а не за відсутність будинку! Нехай звертаються в міліцію, якщо в них є що сказати". Як відомо, дачі на 25 і 26 лінії Русанівських садів заважають будівництву Подільсько-Воскресенського моста і підлягають знесенню.

На сьогодні з 265 ділянок підписали договір про передачу з 181 власником, з них 65 дач уже демонтували.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ