У Києві знову нищать столітні сосни? Оновлена


На території колишнього санаторію "Перемога" на вул. Івана Крамського, 10 у Святошинському районі знищують столітні сосни і риють котловани для майбутнього будівництва.

Про це повідомив депутат Київради від "БЮТ-Батьківщина" Олександр Бригинець.

"Київ – хворе місто, в ньому гуляють дві епідемії – нищення історичних споруд і нищення зелених зон. Якщо наше місто не отримає ін’єкцію, яка знищить збудників цих інфекцій, то воно буде повністю зруйноване, і перетвориться в провінційний склад цегли і бетону", - сказав депутат.

Він висловив переконання, що за лікування міста зможуть взятися самі кияни.

Нині Бригинець звернувся до голови КМДА Олександра Попова з проханням пояснити: хто надав відповідні дозволи та на якій підставі нищаться столітні дерева на території колишнього санаторію.

Водночас депутат Київради від фракції "Республіка Київ" Денис Москаль, який побував на вул. Крамського, 10, заявив, що дерев  там не рубають.

"На даний час за цією адресою знаходиться Управління охорони здоров’я Святошинського району. Жодної вирубки столітніх сосен і риття котлованів для майбутнього будівництва там, на щастя, не ведеться", - сказав Москаль.

Фото прес-служби "Республіки Київ" 

"Проте за рогом – на Верховинній, 40/10, ділянці, яка теж раніше належала дитячому санаторію "Перемога", справді риється котлован", - додав депутат.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ