Прокуратура перевірить, чи законно демонтували ринок "Юність"


Прокуратура деснянського району Києва розпочала перевірку щодо законності знесення ринку "Юність" та законності судового рішення щодо реєстрації права власності магазини ринку.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як пояснили у прокуратурі, демонтаж торгових споруд ТОВ "Лівадія груп" (ринок "Юність") відбувався виключно на підставі рішення Комісії з питань впорядкування розміщення тимчасових споруд КМДА.

"Дане рішення прийнято 2 лютого за ініціативи Деснянської райдержадміністрації та голови Київської адміністрації, у зв’язку з тим, що відповідно до інформації "Київводоканалу", Головного управління містобудування та архітектури малі архітектурні форми розміщені без відповідного дозволу та в межах охоронних зон інженерних мереж, на водогоні 1200 мм та на перехресті", йдеться в повідомленні.

У відомстві наголосили, що прийняттю цього рішення передували численні звернення громадян, столичної міліції, комунальних служб та "Київводоканалу" до КМДА, що розміщення торгових споруд на водогоні може призвести до небезпечних наслідків та загрози життю громадян.

"Здійснення демонтажу було доручено Головному управлінню контролю за благоустроєм Києва. Будь-які документи прокурорського реагування, які стали підставою для демонтажу МАФів за вказаною адресою, не вносилися", наголосили у прокуратурі.

На даний час призупинено роботи на зазначеному об’єкті до повного з’ясування обставин.

У прес-служба Головного управління контролю за благоустроєм наголосили, що споруди, які мали демонтувати, фактично розміщені на пішохідному переході, в двадцятиметровій зоні від перехрестя із інтенсивним автомобільним рухом, при цьому грубо порушуючи закон "Про дорожній рух".

"Крім того, вони повністю огорнули опору освітлення, перекривши доступ до неї комунальним службам у випадку аварії. Також, зазначені тимчасові споруди порушують вимоги Водного кодексу та закону "Про питну воду", адже павільйон розташований на водогоні діаметром 1200 мм, що просто унеможливлює проведення робіт по ліквідації можливої аварії", - наголосили у прес-службі.

До того ж, весь торгівельний ряд ТОВ "Лівадія груп" знаходиться в межах зони санітарної охорони електромереж "Київенерго" потужністю 110 кВ.

Як відомо, демонтаж "Юності" розпочався рано-вранці 20 лютого. На місце прибули комунальники "Київблагоустрою" та міліція. За словами торговців, які вийшли на захист своїх робочих місць, до них застосовували силу, зокрема, били ногами

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ