Під час демонтажу "Юності" людей били ногами?


Демонтаж ринку ТОВ "Левадія Груп" (ринок "Юність", що на перетині вулиць Миропільської і Шолом-Алейхема) розпочався бійками, але закінчився перемогою торговців.

Про це пише "Gazeta.ua".

За даними видання, 20 лютого близько 4 ранку до ринку під'їхали працівники ДАІ, два автобуса з "Беркутом", з комунального благоустрою Києва", багато тракторів, екскаваторів та прибиральної техніки.

Коли комунальники почали зрізати сваркою металеві двері, охоронці "Юності" зателефонували керівництву. Ті примчали на місце, проте міліція не давала жодних пояснень.

На місці був заступник голови Деснянської райадміністрації Вадим Костюченко.

"Вони (з райадміністрації) мені сказали, що ми бандити. Не маємо жодних дозвільних документів. Насправді вони хочуть грошей. Я цього не приховую. Хотіли увійти до складу співзасновників. Вимагали 30%. І тоді б ми нормально працювали", - пояснив причину демонтажу адміністратор ТОВ "Левадія груп" Костянтин Кобальчук.

Тим часом працівник ринку Олександра Демченко розповіла, що людей били ногами.

Працівників на ринок не пускали, але коли на місце прибули журналісти, то вся міліція кудись зникла, і працівники змогли зайти на територію.

Люди мають намір підрахувати, що зникло, або пошкодилось і складати акти.

21 лютого о 10 годину ранку торговці планують піти до Адміністрації президента. Кажуть, що їх підтримають торговці з ринку "Лісовий" та з троєщинського.

Водночас, як повідомили "Українській правді. Київ" у Головному управлінні контролю за благоустроєм КМДА, демонтувати ринок у понеділок так і не вдалося.

"На початку проведення робіт, представники ТОВ "Лівадія груп" поінформували про наявність рішення суду щодо обов’язкової реєстрації права власності на капітальну споруду зазначеного товариства з обмеженою відповідальністю. Враховуючи появу нової інформації, начальник ГУ контролю за благоустроєм Сергій Садовий прийняв рішення призупинити роботи на зазначеному об’єктів до повного з’ясування обставин, із залученням правоохоронних органів", йдеться в повідомленні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ