У Києві затримали молодого посадовця-хабарника


Співробітники Управління СБУ затримали під час одержання хабара посадовця Державної виконавчої служби одного з районів Києва.

Як повідомляє прес-служба відомства, зловживаючи службовим становищем, 29-річний держслужбовець вимагав кошти від громадянина за виконання своїх прямих обов’язків – виконавчого провадження щодо стягнення заборгованості.

Зловмисника затримали "на гарячому" під час одержання 3,5 тисяч гривень у приміщенні державної виконавчої служби.

За матеріалами СБУ прокуратура Дарницького району Києва порушила кримінальну справу за ч.3 ст.368 (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу.

Слідство триває.

Як відомо, в Управлінні СБУ у Києві діє телефон довіри. Якщо громадянам відомі факти вимагання та отримання хабарів з боку посадовців та службовців державних органів столичного регіону, можна зателефонувати за номером (044) 226-32-32.

"Інформація, яка надійде, обов`язково буде перевірена. За результатами перевірки згідно з чинним законодавством СБУ будуть вжиті відповідні заходи. Телефон довіри працює цілодобово", йдеться в повідомленні СБУ.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ