Екологи проти океанаріуму в зоопарку


Національний екологічний центр України висловлює стурбованість планами Київської адміністрації щодо побудови океанаріумів у київському зоопарку та в парку на Нивках.

Про це заявила представник НЕЦУ Катерина Полянська.

"Будівництво океанаріуму у київському зоопарку - черговий комерційний крок, через який дельфінів утримуватимуть у неволі в неприродних для них умовах. Київ розташований на відстані понад 400км від морського узбережжя, дельфіни утримуються у штучно підготовленій воді, в яку додається хлор для дезінфекції. Тварини змушені перебувати в обмеженому просторі, брати участь у виступах, система підготовки до яких ґрунтується на систематичному недогодовуванні тварин", - розповіла вона.

Природоохоронці звертають увагу на те, що постійний стрес, неякісне ветеринарне обслуговування, надмірне шумове навантаження, брак руху, захворювання шкіри, хвороби внутрішніх органів є причиною передчасної смерті дельфінів.

У зв’язку з цим представники НЕЦУ вимагає від КМДА не допустити будівництва на території зоопарку та в усіх районах Києва нових дельфінаріїв або інших закладів, що утримуватимуть дельфінів.

"Зоопарк Києва має стати біопарком та місцем для збереження вивчення диких видів, а не комерційно-розважальною установою. Так, гроші варто було б спрямувати не на будівництво океанаріуму, а на ремонт приміщень для приматів, які уже двадцять років знаходяться у жахливому стані, і не бачили жодного ремонту", - наголосили активісти.

Як повідомлялося раніше, Головне управління комунальної власності готує проект рішення щодо будівництва океанаріуму у столичному зоопарку. Океанаріум може бути збудований уже до 2014 року.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ