Київ на Інвестиційний форум винесе проектів на 100 мільярдів


Київська адміністрація визначила ключові проекти, загальною вартістю 100 мільярдів гривень, що будуть винесені на перший Київський інвестиційний форум.

Ці проекти відповідають завданням Стратегії розвитку Києва до 2025 року та спрямовані на вирішення інфраструктурних проблем столиці, повідомляє прес-служба мерії.

"Проектами, що будуть презентовані на Київському інвестиційному форумі визначено будівництво четвертої лінії метро в напрямку мікрорайонів "Вигурівщина-Троєщина", зведення міжнародного ділового району "Київ-Сіті", технопарку "Bionic Hill" та модернізацію мереж "Київводоканалу", що запланована в рамках програми "Питна вода міста Києва на 2011-2020 роки", - сказав заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Він висловив переконання, що саме ці проекти дозволять столиці залучити інвестиційні кошти для інфраструктурних змін, які "стануть рушійними для економіки Києва, дозволять збільшити темпи її зростання".

Чиновник додав, що перелік проектів, що будуть винесені на Форум постійно поповнюється.

За даними Головного управління економіки та інвестицій, Форум буде організовано таким чином, що крім презентації ключових проектів, на ньому будуть проведені галузеві роад-шоу. Зокрема, презентовані проекти в галузях "Першокласна інфраструктура комунальних послуг", "Першокласна транспортна інфраструктура", "Центр поруч з домом", "Здоровий киянин" та "Культурна височина".

Київський інвестиційний форум, організований Київською адміністрацією, Фондом "Ефективне управління" та видавництвом The Financial Times, відбудеться 29 березня 2012 року.

Мета проведення – презентація інвестиційного потенціалу Києва та конкретних проектів.

На сьогоднішній день, за даними КМДА, вже близько 100 іноземних інвесторів   підтвердили свою участь у Форумі.

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ