"Київводоканал" вкладе в модернізацію мереж 300 мільйонів, - мерія


На реалізацію проекту з енергоефективності цього року з міського бюджету Києва буде виділено близько 200 мільйонів гривень.

Про це на прес-конференції 17 лютого заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, повідомляє "Інтерфакс Україна".

Чиновник наголосив, що в цілому на заходи з підвищення енергоефективності цього року в Києві буде залучено близько 1 мільярда гривень.

При цьому, окрім коштів міського бюджету, буде залучено інвестиційні кошти. Зокрема, ПАТ "Київводоканал" поточного року планує вкласти в модернізацію мереж понад 300 мільйонів гривень.

Начальник головного управління енергетики, енергоефективності та енергозбереження В'ячеслав Лісовик повідомив, що київська влада розробила та затвердила три програми з енергоефективності: з розвитку енергоефективності, з модернізації комунальної теплоенергетики, а також програму "Гаряча вода". На їх реалізацію до 2015 року знадобиться понад 20 мільярдів гривень.

Мазурчак наголосив, що з зазначених 20 мільярдів місто виділить не більше ніж 20% - решту коштів буде залучено за рахунок інвестицій: кредитів та грантів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ