Попов обіцяє чисту воду киянам вже до кінця року



Фото voda.biz-at-home.ru

Уже цього року кияни зможуть отримувати екологічно та генетично чисту воду зі 150-ти бюветних комплексів міста.

Про це під час візиту до Інституту колоїдної хімії та хімії води 17 лютого заявив голова КМДА Олександр Попов.

"У нас є всі можливості, аби вже цього року забезпечити киян чистою водою", - сказав чиновник, додавши, що в столиці розроблена комплексна програма "Питна вода на 2011-2020 роки".

Одним із напрямків її провадження стане реконструкція діючих та будівництво нових бюветних комплексів у Києві. Нині, за словами чиновника, модернізації або додаткової очистки потребують приблизно 35% артезіанських свердловин міста. Виконувати ці роботи розпочнуть уже навесні, як тільки дозволить погода.

"Думаю всі ми розуміємо, ніщо інше так не впливає на життя та здоров’я людини, як вода. І тому вкрай важливо, щоб кияни пили генетично та екологічно чисту воду, і щоб вона була доступною для всіх, тобто безкоштовною. У Києва така унікальна можливість є", - сказав Попов.

Він пообіцяв, що цього року всі бювети відремонтують і реконструюють.

"Мова йде не лише про відновлення всіх бюветів міста, важливо зробити чисту воду доступною для киян. Тому ми плануємо суттєво розширити цю мережу, де це дозволяє геологія і є можливість доступу до артезіанських вод", – наголосив чиновник.

Фахівці Інституту колоїдної хімії та хімії води вже багато років наполягають на необхідності вживання саме води з бюветів, а не з водопроводу. За результатами їхніх досліджень вода, оброблена хлором, може викликати в організмі людини генетичні зміни і навіть онкологічні захворювання.

На відміну від неї, вода з артезіанських свердловин у столиці не зазнає хімічної обробки, а тому залишається чистою і корисною для здоров’я, повідомляє прес-служба КМДА.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ