Художникам за Андріївського узвозу відключили газ


На Андріївському узвозі розпочали "газову війну" проти 18 художніх майстерень.

Про це повідомляє депутат Київради від БЮТ Олександр Бригинець.

За його словами, Національна спілка художників України отримала лист від ПАТ "Київгаз" з попередженням про відключення будівлі на вул. Андріївський узвіз, 18 від газопостачання в понеділок 20 лютого.

Підставою для таких дій стало звернення ТОВ "Авіантбуд", яке в суді доводить законність приватизації зазначеної будівлі, до ПАТ "Київгаз" з проханням відключити від газопостачання зазначений будинок.

"У місті триває повний "бєспрєдєл": бізнес намагається геть знищити культуру. Псевдовласникам не вдалась пожежна атака на передодні Нового року, тепер вони вирішили застосувати іншу атаку – газову. Сподіваюсь, громада відстоїть майстерні і переможе в цій війні. Але загроза того, що невдовзі розпочнеться "каналізаційна", "водопостачальна", "електрична" війна залишається", - наголосив депутат.

Він висловив сподівання, що спільними зусиллями ця будівля буде повернута в муніципальну власність швидко й оперативно.

Депутат нагадав, що вже звертався до голови КМДА Олександра Попова з проханням підтримати художників та виступити на їхній стороні в суді у боротьбі за цю будівлю.

Як відомо, напередодні Нового року художники отримали попередження про необхідність звільнити займане приміщення на вул. Андріївський узвіз, 18 нібито через пожежонебезпеку. 

У 2007 році приміщення на вул. Андріївський узвіз, 18 було продане приватним структурам, всупереч праву Спілки художників, як орендаря, викупити цю будівлю, реконструкцію якої готові були здійснити інвестори.

Сьогодні художники доводять у суді, що продаж будівлі здійснено незаконно та всупереч інтересам міста. Рішення про купівлю будівлі комерційною структурою вивчає Прокуратура міста.

Дане приміщення Cпілка орендує з 1982 року, в майстерні працюють 18 художників. Згідно з орендною угодою, художники можуть перебувати у приміщенні до реконструкції будівлі, плану і затвердженої документації якої ще навіть не існує.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ