Найдорожчі особняки Київщини. ФОТО



Найдорожчий елітний котедж у Київській області за підсумками 2011 року коштує 18 мільйонів доларів.

Про це пише газета "Дело", яка разом з компанією Knight Frank склала рейтинг найбільш дорогих будинків за підсумками 2011 року.

Традиційно найбільш пріоритетним напрямком, де продаються вишукані особняки та елітні котеджі, вважається Обухівський. Так, за підсумками 2011 року перше місце в рейтингу дісталося ексклюзивному будинку в селі Плюти.

За $18 мільйонів продають чотирирівневий особняк загальною площею в 1217 кв. м з двома вітальнями, кабінетом, домашнім кінотеатром, 4 спальнями (у кожній спальні — гардероб і санвузол), їдальнею, кухнею, баром, більярдною, приміщенням для винного льоху, бібліотекою, сауною з кімнатою відпочинку, басейном 12 м і двома терасами.

 

У гостьовому блоці розташовано дві спальні, вітальня, кухня, два санвузли. Для автомобілів передбачений гараж на три машини.

Крім перерахованого вище, на лісовій ділянці в 40 соток виконаний ландшафтний дизайн, обладнане декоративне озеро зі штучним водоспадом і пляжем, де можна ловити рибу. 

На другому місці в рейтингу розташувався 3-рівневий особняк у Конча-Заспі площею 1300 кв. м, повністю готовий до проживання, вартістю $10 мільйонів.

 

У будинку є кімната для обслуговуючого персоналу із санвузлом й кухнею, басейн 16 х 4 м, сауна й тренажерний майданчик, винний льох з дегустаційною кімнатою, пральня з коморою. На другому рівні — гардеробна, коминковий зал з терасою, їдальня, кухня, кабінет з каміном, домашній кінозал, гостьова кімната із санвузлом. На третьому рівні — майстер-спальня із двома гардеробними й санвузлом, дитяча зона зі спальнею, гардеробом і санвузлом, спальня із санвузлом, кабінет.  

Крім цього, територія ділянки площею 45 соток засаджена листяними, хвойними й декоративними деревами. На ділянці є причал для яхти, альтанка на воді. 

Замикає трійку лідерів мебльований 3-рівневий будинок площею 1 100 кв.м у котеджному містечку "Собі" у районі Великої Дамби (Конча-Заспа) вартістю $8,5 мільйона.

 

Будинок вирізняється серед інших архітектурним фасадом. Зовнішнє облицювання фасаду виконане з натурального каменю, внутрішня обробка — з натурального мармуру й інших екологічних матеріалів (вапняна штукатурка, коркова пробка, паркет).

У будинку 4 спальні, їдальня з каміном, коминковий зал, кабінет, тераса з барбекю, більярдна, сауна на дровах. Для автомобілів передбачений гараж на 3 машини.

Ділянка площею 0,9 га з дорогим ландшафтним дизайном і власним виходом у Дніпро через канал. 

На четвертому місці в рейтингу перебуває 2-рівневий розкішний будинок площею 1200 кв.м, також розташований у районі Великої Дамби, вартістю $6,4 мільйона.

 

Останню позицію в топ-5 займає будинок у котеджном містечку "Дніпрова хвиля" площею 480 кв. м на ділянці 26 соток з виходом на Дніпро, вартістю $4,5 мільйона. Внутрішній дизайн — у класичному стилі з елементами ар-деко відомим українським дизайнером. На ділянці виконаний ландшафтний дизайн, обладнана набережна, довжиною 85 м  з освітленим берегом.

 

Однак ріелтори відзначають, що сьогодні попит на заміські будинки, котеджі й особняки невеликий. Особливо якщо говорити про елітний сегмент.

"До основних причинам відсутності попиту можна віднести наслідки кризи, відсутність грошей у потенційних покупців і повна відсутність кредитування. Усе це призводить до того, що вартість кв. м елітних будинків знижується, але вони однаково продовжують продаватися за божевільними цінами", - розповів фахівець з нерухомості Микита Майхровський.

Він додав, що якщо до кризи один з його об'єктів — елітний особняк у Бориспільському районі (Вороньков) площею 800 кв. м, з елітним дизайном у замковому стилі, коштував $2,5 мільйона, то зараз його ціна вже $2,2 мільйона, однак все одно вона зависока.

А в компанії Knight Frank уважають, що сегмент елітної заміської нерухомості поки ще не реалізував свій потенціал. І невисокий попит на котеджі поряд з високими вимогами покупців стримує розвиток нових елітних проектів.

"Сьогодні попит зосереджений переважно на побудовані будинки, бажано в діючих котеджних містечках, де вже прокладені дорогі, обладнана інфраструктура", — пояснив директор департаменту професійних послуг і інвестицій Knight Frank Ярослава Чапко.

Так само, як і у звичайних заміських об'єктах, в елітних уже кілька років прослідковується тенденція до зменшення площі котеджів. Найбільш ліквідними залишаються будинки площею до 450 кв. м.

У той час як у багатьох елітних містечках пропозицію становлять саме будинки великої площі, оскільки проектували й будувалися такі об'єкти ще до кризи.

Усі фото з сайту "Дела"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ