Нові автомати в метро не такі хороші, як планувалося



Фото "В городе"

Розхвалені нові автомати в метро, що видають здачу, насправді виявилися не такими хорошими, як їх описували.

Як пише портал "В городе", перша проблема диво-автоматів в тому, що обіцяну задачу машина дає не завжди.

Апарат лише віддає дві монетки по 50 копійок з п'яти гривень. А от коли в нього засунути 20 гривень, то він видасть 10 жетонів.

Друга функція нових автоматів – довідкова. На табло автомата можна подивитися схему станцій метро. Але виявилося, що метрополітен використовував схему київського архітектора Ігоря Скляревського, який, разом з однодумцями, розробив схему орієнтації в столиці.

За словами архітектора, розроблена ним схема й та, яка знаходиться в автоматах, схожі як брати, з тою лише різницею, що "один нормальний, інший – дебіл".

Серед недоліків схеми Скляревський назвав те, що схема стиснута по горизонталі, внаслідок чого спотворилися логотипі написи, вузли пересадки виглядають так, ніби є дві станції (наприклад, "Майдан" і "Хрещатик") на одній лінії. До всього, схема не має транслітерації і розхвалених номерів станцій метро.

 Дві схеми: на автоматах у метро і розроблена Скляревським. Фото "В городе"

Таким чином, схема в автоматах і схеми з номерами станцій, які зараз вішають в метро, здатні просто спантеличити и іноземця.

І нарешті останній недолік автоматів, де хоча б з 5 гривень можна отримати здачу, полягає в тому, що вони встановлені лише на кількох станціях.

На інших мешканці змушені або стояти в черзі, або купувати жетони в старих автоматах, які, до слова, часто просто не приймають купюри.   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ