Торговці з "Лісового" знову пообіцяли піти з ринку


Київські влади домовилися з торговцями ринку "Лісовий", що вони добровільно демонтують незаконно встановлений торговельний ряд на 55 місць і два кіоски до 22 лютого.

Про цей пишуть "Українські новини" з посиланням на прес-секретаря Головного управління контролю благоустрою КМДА Владислава Шелокова.

За його словами, комунальники у п’ятницю прийшли на ринок, щоб демонтувати торговельні точки за рішенням суду, прийнятим ще в 2006 році. Однак торговці – близько 40 людей – відмовилися піти зі своїх місць.

"Враховуючи, що ситуація навколо малого бізнесу й так усіх хвилює, це ж соціально чутлива тема, наші представники нічого не демонтували. Виконавча служба сказала, що дасть їм час до 22 лютого забрати все самим. Щоб не було ніяких страйків. Є рішення суду, вони це рішення представили. Торговці сказали, що самі приберуть", - відзначив Шелоков.

На цьому ринку КП проводило вже демонтаж торговельних місць, повідомив чиновник. Так, в 2011 році був прибраний торговельний ряд уздовж Броварського проспекту, потім адміністрація ринку забрала ряд кіосків на газовій магістралі.

Торговельний ряд на 55 місць Головблагоустрій пробував прибрати в жовтні 2011 року за приписом прокуратури, однак тоді йому теж перешкодили торговці.

Фірма "Жен-Сан", за словами Шелокова, намагалася домовитися з торговцями, щоб вони перейшли на інше місце, пропонувала їм інші місця, але безуспішно.

17 лютого ситуацію контролював наряд міліції, що прибув на міліцейському автобусі. Бійок не виникало.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ