Мерія вирішила продати перехід під площею Льва Толстого


Підземний пішохідний перехід під площею Льва Толстого облаштують за рахунок інвестиційних коштів.

За внесення відповідних змін у рішення Київради "Про програму приватизації комунального майна територіальної громади Києва на 2011-2013 роки" на засіданні 16 лютого проголосували 89 київських депутатів.

Згідно з проектом рішення, один з павільйонів пішохідного переходу буде приватизовано.

"Ці приміщення, зокрема і павільйони під площею Льва Толстого, з самого початку були запроектовані як такі, де мають розміщуватися об’єкти торгівлі та заклади громадського харчування, і вони жодним чином не заважать пересуванню громадяни. Приміщення вже тривалий час знаходяться в оренді у приватного бізнесу, тому громадяни не відчують ніяких змін", – зазначив начальник Головного управління комунальної власності Дмитро Парфененко.

Відповідаючи на зауваження депутатів, він підкреслив, що таким чином київська влада має намір здійснити благоустрій підземних переходів, прибравши звідти несанкціоновану лоткову торгівлю, яка заважає вільному проходу громадян.

"Продаж окремих приміщень, які проектом призначені для розміщення комерційних закладів не тільки нікому не зашкодить, але й дасть поштовх залученню недержавних інвестицій у цю сферу", – зауважив Парфененко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ