У Києві засадять квітами мости і ліхтарі


Фахівці комунальної організації "Київзеленбуд" розробили комплекс заходів з озеленення та квіткового оформлення міста навесні.

Про це під час засідання Громадської гуманітарної ради повідомив гендиректор "Київзеленбуду" Микола Назаренко.

Так, заплановано здійснити квіткове оформлення близько 2,5 тисяч опор зовнішнього освітлення. Крім того, до Євро-2012 фахівці визначили сім напрямків, які ведуть до НСК №"Олімпійський", де влаштують площинні та об’ємно-просторові квітники та встановлять близько 300 вертикальних конструкцій з ампельними квітами.

 

"Ми плануємо здійснити квіткове оформлення мостових переходів, зупинок міського транспорту та спільно з мешканцями столиці оформимо балкони квітами та проведемо конкурс на найкращий квітучий балкон. Більше того, у наших планах – влаштувати на схилі вулиці Інститутської клумбу зустрічаючого міста, ескіз якої, до речі, вже погоджено з УЄФА", – зауважив Назаренко.

 

У березні-квітні вздовж лісових масивів при в’їзді у місто фахівці висадять понад 30 тисяч квітучих кущів, період цвітіння яких припадає на травень-червень.

"Зважаючи на великий обсяг робіт, які нам необхідно виконати, ми запрошуватимемо до співпраці школярів та активну студентську молодь, яка спеціалізується в галузі озеленення та благоустрою. Ми плануємо капітально відремонтувати газони, а також влаштувати на 26 об’єктах стаціонарні поливно-зрошувальні системи", - сказав Назаренко.

Фото Сегодня

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ