Київ заробив на неприбраному снігові майже 3,5 мільйона


Через неприбрані двори і вулиці міський бюджет Києва поповнився 3 мільйонами 400 тисячами гривень.

Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів начальник Головного контролю за благоустроєм Сергій Садовой, пише Кievpress.net.

За його словами Садового, за зимовий період інспекторами було оформлено 6 тисяч приписів і складено близько 2 тисяч протоколів, згідно з якими кожен балансоутримувач заплатив адміністративний штраф у розмірі 1700 гривень за невчасно прибраний сніг. 

Чиновник також наголосив, що вулиці Києва щодня розчищають від снігу близько 600 одиниць техніки й 7 тисяч працівників комунальної сфери, однак їх не видно, бо працюють вони, в основному, вночі.

"Повірте мені, коли райони й головне управління дорожніх шляхів, "Київавтодор" дають цифри, скільки техніки виходить на дороги, скільки прибиральників виходять на свою територію, ми перевіряємо все це. Наш інспектор у нічний час виїжджає на територію, і ми рахуємо одиниці техніки, ми рахуємо, скільки вийшло двірників і комунальників на прибирання", - сказав він.

Садовой наголосив, що "цифри реальні".

"Близько 600 одиниць техніки на сьогодні виходить на територію Києва, близько 7 тисяч працівників тільки комунальної сфери виходять на прибирання снігу. Я вже не говорю про комерційну сферу, торгівлю, офіси, власників банківських приміщень та інших підприємств, які повинні тримати в порядку свою територію", - розповів чиновник.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ