Океанаріум у зоопарку обійдеться у $4 мільйони



Фото otelrus.ru

У Головному управлінні комунальної власності готується проект рішення про будівництво в столичному зоопарку океанаріуму.

На наступному тижні його винесуть на розгляд постійної комісії Київради з питань власності, а потім на сесію Київради, пише Кievpress.net.

За словами начальника Головного управління комунальної власності Дмитра Парфененка, весь проект будівництва оцінили приблизно в 4 мільйони доларів.

"Океанаріум побудують на місці недобудованого вольєра для мавп, в який "закопали" 16 мільйонів гривень, проте так до кінця будівництво і не довели. Тепер в планах міської влади там побудувати океанаріум за рахунок інвестора, який готовий вкласти свої гроші", - розповів чиновник.

У Головному управлінні комунальної власності припускають, що між КП "Київський зоопарк" та інвестором буде укладено інвестиційну угоду.

"Щоб хоч якось зацікавити інвестора і укласти угоду, було вирішено при вході в зоопарк продавати окремо квитки в сам звіринець і в океанаріум. Таким чином, ми зможемо компенсувати витрачені кошти інвесторові", - розповів Парфененко.

У самому зоопарку проект особливого оптимізму не викликав. За словами керівника прес-служби звіринцю Анжеліки Комарової, вольєр для мавп зараз знаходиться в дуже поганому стані, адже він був побудований давно і вже тривалий час чекає реконструкції.

"Це скільки ще йому чекати? Чи не доцільніше було б добудувати вольєр для мавп, ніж цей океанаріум? Ми взагалі з тривогою ставимося до цього будівництва. Адже відомо, що дельфіни, яких збираються поселити в океанаріумі, тварини специфічні і довго не живуть. У зоопарку і так смертей достатньо, нові не потрібні", - сказала вона.

Комарова додала, що оскільки зоопарк підпорядковується КМДА, вони погодяться з рішенням будівництва океанаріуму.

Тими часом проти будівництва океанаріуму виступають і екологи. Володимира Борейко, директор Київського еколого-культурного центру, вважає, що варто будувати не океанаріум, а вольєр для мавп.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ