"Київводоканал" зігріватиметься відходами Бортницької станції?


Компанія "Київводоканал" має намір впроваджувати альтернативних джерел енергопостачання, зокрема, для опалення та гарячого водопостачання.

Про це повідомляє прес-служба водоканалу.

"Київводоканал" розглядає можливість впровадження технології використання теплових насосів на території станції.

На думку шведських експертів, що відвідали днями Київ, потенціал видобутку теплоенергії з очищених стічних вод Бортницької станції аерації настільки великий, що теплонасосна станція зможе забезпечити опалення та гаряче водопостачання не лише всіх без винятку споруд БСА, але й прилеглих житлових масивів.

"Враховуючи об’єми споживання електроенергії на станції аерації, які сьогодні складають в середньому 380 тисяч кВт-годин на добу, впровадження теплонасосного обладнання окупиться в найкоротші строки та дозволить економити значні кошти, а також зробити суттєвий вклад в охорону довкілля", йдеться в повідомленні.

Для довідки. Теплові насоси є однією з найефективніших технологій альтернативного видобутку енергії. Вони здатні відбирати тепло з води, ґрунту, повітря та ряду інших носіїв, температура яких не опускається нижче абсолютного нуля. Утилізуючи низько-потенційне тепло, теплові насоси перетворюють його на теплову енергію, яка може використовуватись для опалення приміщень та підігріву води.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ