Під час Євро-2012 під Києвом пройде 15 етнофестивалів



Фото thisisukraine.org

Протягом усього червня, під час матчів Євро-2012, у музеї під відкритим небом поблизу села Пирогів відбудеться близько 15 етнофестивалів.

Головний контекст розважальної програми – традиції і багата етнокультурна спадщина України, пише інформаційний центр "Україна-2012" з посиланням на директор Музею Дмитра Зарубу. 

Під номером один у списку орієнтовних заходів – фестиваль української кухні, на який організатори планують запросити відомих кухарів та кулінарів з різних куточків України.

Під Києвом влаштують "харчовий" фест. Фото ТСН 

Також під час чемпіонату пройде свято стародавньої іграшки та фестиваль козацької традиції.  

"До нас надходять численні пропозиції про організацію етносвят від різних організацій. Наразі ми розробляємо детальний план на період Євро-2012 (з 8 червня до 2 липня), в якому передбачено до 15 фестивалів під різною тематикою. Вони будуть одноденними і працюватимуть в режимі робочого дня", – розповів Заруба.

Протягом весни 2012-го планується також встановити Wi-Fi-точки та налагодити харчоблок, щоб перетворити Пирогове в демократичний музей з недорогим і якісним сервісом для масових гулянь. 

Свято козацької традиції. Фото kozak-ua.org



Директор наголосив, що під час чемпіонату ціни на квитки на фестивалі будуть однаковими для всіх і підніматись не будуть.

"Величезна територія і волонтерський потенціал з числа студентів дозволяють проводити на цій території масові заходи. Наприклад, найближчим часом на Масляну в Пирогове приїде не менше 15 тисяч гостей. На Євро ми чекаємо не менший потік", – розповів Заруба. 

Та інші теметичні фестивалі. Фото prostir.museum


Під час весняних свят керівництво музею планує заробити кошти, щоб навести красу і по-святковому облаштувати музей.

"Ми плануємо також від реставрувати об’єкти, які потребують нагального ремонту. При цьому розраховуємо як на власний бюджет, так і на меценатські кошти від регіонів, які представлені в музеї під відкритим небом. Я нещодавно зустрічався з земляцтвами, будуть зустрічі з губернаторами різних областей – з проханням взяти під шефство свій "регіон" музею", – додав Заруба. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ