ЮНЕСКО зацікавилась вертолітним майданчиком Януковича?


Суд відмовився розглядати позов голови партії "Удар" Віталія Кличка про незаконне будівництво вертолітного майданчика для президента Віктора Януковича.

Натомість ЮНЕСКО звернеться до української влади за роз’ясненнями щодо незадовільного стану історичних пам’яток у Києві.

Про це йдеться у відповіді голови Центру всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Кішора Рао на лист Кличка про системну забудову дніпровських схилів.

"Запевняємо вас у тому, що приділимо належну увагу цій проблемі. ЮНЕСКО має намір зробити відповідний запит до представників української влади та вимагати подальшого інформування й відповідних коментарів", – йдеться у відповіді Рао.

У листі до ЮНЕСКО депутати фракції "УДАР" навели кілька десятків прикладів, коли охоронна територія дніпровських схилів незаконно роздавалася у приватні руки. Зокрема, йшлося про будівництво вертолітного майданчика для президента на Парковій дорозі.

Водночас 14 лютого суддя Окружного адмінсуду Києва В.Кузьменко залишив без розгляду позовну заяву Кличка до Київради щодо скасування рішення про виділення ТОВ "Амадеус Ко" зазначеної земельної ділянки.

Суддя обґрунтував своє рішення тим, що термін звернення до адміністративного суду щодо захисту позивачем своїх прав сплив.

"У той же час, суддя не взяв до уваги, що вказане рішення Київради досі офіційно не опубліковане, а дата його підписання міським головою невідома. Зрозуміло, що суди не бажають розглядати позов Кличка щодо незаконного будівництва, оскільки воно напряму пов’язане з президентом  Януковичем", - зазначив представник Кличка у суді Володимир Бондаренко.

Він додав, що ця "ухвала буде обов’язково оскаржена в суді апеляційної інстанції".

"Паралельно ми направимо до Генпрокуратури подання щодо опротестування незаконного рішення Київради та вимагатимемо зупинити будівельні роботи на Парковій дорозі", - наголосив Бондаренко. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ