У Попова розказали, яким буде "Музей Києва"


"Музей історії" Києва стане візитівкою української столиці. Про це заявив голова КМДА Олександр Попов на засіданні Громадської гуманітарної ради 14 лютого.

За його словами, на першому поверсі скандальної будівлі над метро "Театральна" розмістяться адміністративні приміщення, сувенірні крамниці, гардероб та багатофункціональна зала.

Там планують проводити найрізноманітніші культурні конференції та з’їзди, повідомляє прес-служба КМДА.

На другому поверсі розмістять історичні експозиції, на третьому – змінні тематичні виставки, що розповідатимуть про побут, звичаї, вірування та культуру киян у різні періоди історії міста. Ця експозиція регулярно оновлюватиметься та змінюватиметься, зокрема, завдяки залученню приватних колекцій.

На мансарді планують розміщувати привізні колекції.

"Родзинкою музею стануть експозиції, що відображають саме побут киян у різні періоди історії міста. Також його обладнають сучасним мультимедійним устаткуванням, встановлять інформаційні бокси, які надаватимуть відвідувачам додаткову інформацію, зокрема і щодо розміщення та експозицій інших музеїв міста", йдеться в повідомленні.

У прес-службі також наголосили, що майбутній Музей історії Києва порадує киян та гостей міста несподіваними ноу-хау. Зокрема, тим, що до роботи в музеї залучать не лише професіональних екскурсоводів, але й гідів-дітей, які зможуть проводити екскурсії передусім для школярів.

Також на базі Музею пропонують створити науковий центр з підготовки та підвищення кваліфікації музейних працівників.    

Відкриття оновленої експозиції Музею історії заплановано до 1530 річниці Києва у травні цього року.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ