Ректор медінституту закрив студентів у своєму кабінеті. Щоб не віддати документи?


У приватному столичному вузі – Інституті екології й медицини, який був позбавлений ліцензії 1 лютого 2012 року, у кабінеті ректора закрили студентів.

За інформацією "Сегодня", студентів закрив секретар ВНЗ на прохання ректора Михайла Салюти.

Зачинені хлопці викликали міліцію.

"Ми приїхали вимагати від ректора свої документи, які необхідні для переведення в інший вуз. Я особисто вчився в Інституті екології й медицини на 6 курсі, і не можу одержати свої документи, щоб продовжити навчання", - розповів по телефону закритий у кабінеті ректора студент Ігор Коверзнєв.

З іншої сторони дверей сидять зараз батьки студентів, які вимагають, щоб їх дітей випустили.

"Ми вже дзвонили й ректорові, і в прокуратуру, і в Міносвіти, але марно. Мало того, що ректор оголосив про анулювання ліцензії у вузі тільки 16 січня поточного року, так він ще й не хоче видавати дітям документи для переведення, хоча ми їх оплатили ("академка" з підписом і печаткою ректора, яка потрібна для того, щоб студента зарахували в інший вуз, - Авт.)", - сказав батько студента Євгеній Коверзнєв.

Батьки також спробували зідзвонитися з уже колишнім ректором Інституту екології й медицини Михайлом Салютою, але він не брав слухавку.

Натомість директор департаменту вищої освіти Міносвіти Ярослав Болюбаш розповів, що півгодини тому зустрічався із Салютою.

"Поговорив з ним по-людськи, і він пообіцяв, що підпише студентам довідки. Проблема в тому, що якщо ліцензія вузу анульована, то ректор уже не може підписувати документи", - сказав Болюбаш.

Згодом ректор таки дав наказ випустити хлопців. Майбутні лікарі говорять, що прийом до Медінституту Богомольця закінчується 15 лютого, а на початку березня – до Інституту народної медицини. Саме тому студенти й хочуть отримати документи якомога раніше.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ